Polypropyleen buizen: bedrijven en beoordelingen

Door loodgieterswerk en het verwarmen van metalen buizen door polypropyleen buizen te vervangen, kunt u permanent de nadelen wegnemen waaraan gietijzer of staal onderhevig is. Kunststof is niet onderhevig aan corrosie, klapt niet in onder invloed van lage temperaturen, is gemakkelijk en relatief goedkoop. Vanwege de populariteit is het moeilijk om polypropyleen buizen te kiezen: bedrijven bieden de consument een enorm bereik. Dit artikel presenteert recensies van consumenten, evenals een korte beschrijving van de kwaliteiten van de meest populaire producten van de prijs-kwaliteitverhouding van de pijpindustrie.

Beoordeling van fabrikanten van buizen zal helpen om te kiezen welke polypropyleen buizen beter zijn.

Beoordeling van fabrikanten van pijpen

We geven een beoordeling op basis van de beoordelingen van zowel de eigenaren van appartementen en landhuizen met geïnstalleerde polypropyleen buizen, en installateurs zelf, volledig:

  1. Producten gemaakt in Duitsland:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Kenmerken van elk van hen in het artikel "Duitse polypropyleen buizen."
  1. De Tsjechische buizen stonden zelfverzekerd op de tweede plaats:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (zie "Tsjechische polypropyleenpijpen" hieronder).
  1. De derde plaats is goedkoper en iets minderwaardig voor kwaliteitsproducten uit Turkije:
  • TEBO;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • FIRAT;
  • Kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (hun kenmerken onder de link "Turkse polypropyleenbuizen").
  1. China is niet blij met de kwaliteit, de uitzondering is het merk:
  • BLAUWE OCEAAN (beoordelingen van Chinese producten "Chinese polypropyleen buizen").
  1. Eindelijk, de budgetoptie - Russisch gemaakte producten:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recensies op meer populaire fabrikanten onder "Russische polypropyleen buizen").

Laten we dus verder gaan met de overweging van producten uit het Tsjechische en Russische polypropyleen.

Tsjechisch gemaakte pijpen

Pijpen Ekoplastik Tsjechisch bedrijf WAWIN Ecoplastik

De standaard in de wereld van polypropyleensystemen is het systeem Ecoplastic. Sinds het toetreden tot de markt heeft dit systeem zich van de beste kant weten te vestigen. Het is behoorlijk populair geworden door de tamelijk hoge kwaliteit van fittingen en buizen van polypropyleen Ecoplastic van het bedrijf WAWIN Ekoplastik s.r.o - Tsjechië.

Het productgamma Ecoplastic

Tsjechische pijpen van polypropyleen VAVIN Ecoplastic worden gebruikt:

  1. voor het distribueren van warm en koud water, centrale en vloerverwarming, evenals voor de distributie van lucht;
  2. PN 10 - voor de distributie van koud water en vloerverwarming;
  3. PN 16 - voor het verdelen van koudwatertoevoer bij verhoogde druk en voor pijpleidingen van polypropyleen met centrale warmtetoevoer bij verlaagde druk;
  4. PN 20 - voor het distribueren van warmwatertoevoer en centrale verwarming.

Ekoplastic pijpen worden geproduceerd in het volgende bereik:

  • PP-R Ecoplastische buizen, volledig uit kunststof vervaardigd - PN 10, PN 16, PN 20;
  • meerlagige Ecoplastik Stabi-buizen - PN 20 bestaande uit kunststof en aluminiumfolie - binnenkant van kunststof;
  • Fibre polypropyleen buizen;
  • gecombineerde en volledig plastic hulpstukken.

Soorten buizen: massief, versterkt met aluminiumfolie en glasvezel

Fibre polypropyleen buizen vervaardigd door Wavin Ekoplastik - Tsjechië - versterkt met glasvezel. Ze worden aanbevolen voor het apparaat:

  • interne en externe koudwatersystemen;
  • warmtetoevoer;
  • ook warm water
  • voor het serveren van warm en
  • koud water.

Fayber pijplassen vindt plaats zonder oppervlaktebehandeling, dat wil zeggen, precies hetzelfde als het lassen van de meest gebruikelijke polypropyleen buizen. Vezelbuizen hebben een lineaire thermische uitzetting minder dan 3 keer die van PPR-buizen, die volledig uit kunststof bestaan. Vezelbuizen hebben een vrij laag gewicht, maar beschermen tegelijkertijd de kracht.

Vezelversterkte buisstructuur

Pijpen FV-Plast

Pijpen toepassen FV-Plast productie Tsjechië voor systemen:

  • warmtetoevoer;
  • warme vloer;
  • watervoorziening.

Tsjechische polypropyleenbuizen zijn in de handel verkrijgbaar met een aluminium inzetstuk, waardoor ze bestand zijn tegen temperatuurveranderingen en zwaar zijn. In een vrij brede uitvoering worden de gevormde elementen gepresenteerd, met behulp waarvan het mogelijk is om vrij complexe problemen van warmtetoevoer en watervoorziening op te lossen. Er zijn verschillende soorten buizen FV-Plast:

  1. PP-R-buizen zijn ontworpen voor:
  • binnenlandse koud water pijpleidingen;
  • pijpleiding voor warm water voor huishoudelijk gebruik;
  • centrale verwarming;
  • ondergrondse verwarming;
  • luchtkanalen;
  • werkt in de industrie;
  • werkt in de landbouw.

Deze buizen zijn lichtgewicht en hebben een eenvoudige verwerkbaarheid, wat de installatie eenvoudig, snel en veilig maakt. De aanwezigheid van lage ruwheid van de binnenwand en het concept van lassen kan drukverlies in pijpleidingen aanzienlijk verminderen.

  1. PP-R-buizen, bestaande uit verschillende lagen, maken bij de productie van kunststoffen gebruik van de modernste technologieën: co-extrusie. Als gevolg hiervan worden de voordelige eigenschappen van verschillende materialen gecombineerd in een enkel product.
  1. De buizen STABI met een inzetstuk van aluminium, 4 m lang, zijn bestemd voor:
  • bedrading onder de vloer van warm water;
  • koelen en
  • verwarming water warmtegeleidende warmtetoevoer;
  • airconditioningsystemen (afhankelijk van het gebruik van lage thermische uitzetting en hoge sterkte van de buis). Bij het installeren van dergelijke leidingen is het niet nodig ondersteuningsbalken te gebruiken.
  1. FASER-pijpen met glasvezel, die 4 m lang zijn, worden als universeel beschouwd. Dergelijke leidingen zijn ontworpen voor behoorlijk veeleisende bedrading:
  • drinkwater;
  • verwarmingswater;
  • heet water.

Dergelijke buizen hebben een hoge sterkte en thermische uitzetting zijn vier keer lager dan PPR-buizen, hoewel ze net zo gemakkelijk kunnen worden gelast. FASER-buizen zijn ook ideaal voor standaard verwarmingsbedrading.

Russische pijpen

PRO AQUA buizen

Pijpen PRO AQUA gemaakt in Rusland worden gebruikt in een verscheidenheid van systemen:

  • watervoorziening in industriële gebouwen;
  • water in woongebouwen;
  • watervoorziening in kantoorgebouwen;
  • waterbehandeling;
  • warmtetoevoer;
  • pneumatische lijnen;
  • technologische pijplijnen.

In buizen is de hoogst mogelijke temperatuur + 95 ° С.

PRO AQUA propyleenpijpen hebben een lange levensduur, ze corroderen niet, zijn gemakkelijk te monteren, hebben een hoge chemische weerstand van pijpleidingen en fittingen en zijn ook onschadelijk.

Volgens de gegevens van tests uitgevoerd door Egoplast, met vergelijkbare markering, is de sterkte van buizen 1,6 keer hoger in vergelijking met Chinese tegenhangers. De maximale sterkte van de Pro Aqua-buizen is te vinden in de tabel.

Uiterlijk Pro Aqua

Alleen Russische Pro Aqua-buizen zijn bestand tegen een druk van 79,5 atm, waardoor ze veel langer kunnen dienen dan andere pijpen in deze prijsklasse.

RVK-leidingen

Het bedrijf Plastic, dat het RVK-handelsmerk heeft, produceerde in Rusland voor het eerst sinds 2007 meerlagige buizen van polypropyleen PN 25, met PP-R / Al / PP-R polypropyleen voor de vervaardiging ervan. Russische RVK-leidingen voor warmwater- en warmtetoevoersystemen hebben een diameter van 20 tot 50 mm. RVK-buizen worden inwendig versterkt met een laag aluminium in het midden van de buiswanden, terwijl de versterkte buizen daarentegen een buitenlaag van aluminium hebben. RVK plant bevindt zich in Orenburg.

Beoordelingen van kopers hebben echter een negatieve beoordeling van RVC-leidingen. Het grootste nadeel van dergelijke leidingen wordt beschouwd als "loopmaten".

RVK versterkt met glasvezel

Heisskraft en pijpen van Santrade

De Russische fabriek voor de productie van pijpen Heisskraft bevindt zich in de regio Moskou, in de stad Pushkino. Hoewel, zoals de fabrikant beweert, de versterkte producten rechtstreeks in Duitsland worden gemaakt.

Met betrekking tot de kwaliteit van Heisscraft-buizen beweren beoordelingen dat het niveau redelijk goed is. Veel consumenten geven om de grijze kleur van producten, wat wordt verklaard door de toevoeging van technische roet in de compositie. Deze substantie heeft zichzelf al bewezen als een uitstekende stabilisator voor plastic buizen, dus het moet geen opwinding veroorzaken, maar eerder de consumenten verrukken.

Wat betreft een andere in Rusland gemaakte pijp, Santrade, is het vermeldenswaard dat er absoluut geen feedback is op merkproducten in bouwfora. Hoogstwaarschijnlijk heeft het nog niet het juiste niveau van populariteit bereikt.

Heisskraft buizen (links) en Santrade (rechts)

Politek pijpen

Hoewel er op het internet verschillende recensies zijn met betrekking tot de Politek TM -producten, kan worden geconcludeerd dat de kwaliteit ervan "niet slecht, gemiddeld" is. Bijvoorbeeld zijn Polytec-2000-buizen met ongeveer dezelfde wanddikte als de analogen, volgens installateurs, vatbaarder voor compressiedeformatie.

Wat het installatieproces zelf betreft, is het bijna identiek aan de installatie van vergelijkbare producten en zal het geen problemen opleveren.

Er kunnen zich moeilijkheden voordoen bij de aankoop van polytec van Polytec-fittingen, omdat ze niet altijd te koop zijn. Om deze reden moeten ze gelijktijdig met de buizen zelf worden gekocht om voor een goede homogeniteit van de pijplijn te zorgen.

Uiterlijk van Polytec-buizen

Andere delen van de rating:

We hopen dat u onze recensie nuttig vindt. Als u geïnteresseerd bent in Pragma-producten, kunt u erover lezen in het artikel "Oostenrijkse Pragma-buizen".

Over Russisch gemaakte Korsis-pijpen in meer detail in het artikel "Korsis-pijpen".

Polypropyleen buizen, wat te kiezen?

Deel alstublieft uw mening. Ik heb een zomerwatervoorziening nodig, ik heb nog nooit op een pc gewerkt, die je zal adviseren over het prijskwaliteitsconcept. Bedrijfsdruk tot 10 bar. Zo niet moeilijk.. beargumenteer uw keuze. Op dit forum en in het sanitair heb ik lang. maar kwam nooit live software tegen)

svoyak5, meer merk- en dure pijpen zijn beter gelast en hebben betere fittingen.
Het minimum hiervan moet worden beschouwd als PP - Ecoplastics.
Beter, maar duurder - Benninger, Wefatherm.

62santehnik schreef:
svoyak5, meer merk- en dure pijpen zijn beter gelast en hebben betere fittingen.
Het minimum hiervan moet worden beschouwd als PP - Ecoplastics.
Beter, maar duurder - Benninger, Wefatherm.

en lokale productie is over het algemeen niet nodig om te overwegen? alleen importeren?

"Lokaal" is F D-Last. De armaturen scholden ze uit en de pijpen leken hetzelfde vreselijk te zijn: ">
"Importeren" is geen wondermiddel. Tsjechische F V -Plast - guano. Tsjechische Ekoplastik is goed.

svoyak5, voor het apparaat van de zomerwatervoorziening in het land zal gaan en de gebruikelijke "Valtek", het belangrijkste ding om na te denken over het legen voor de winter, verberg van ultraviolette straling en compenseren voor de lineaire rek in het geval van het apparaat warm water.

Vadim M schreef:
"FV-Plast" is ook een Tsjechische fabrikant, geen "lokale".

Verdomde, verwarde FV en FD. Bewerkte een bericht.

Mazayac schreef:
"Lokaal" is F D-Last. De armaturen scholden ze uit en de pijpen leken hetzelfde vreselijk te zijn: ">
"Importeren" is geen wondermiddel. Tsjechische F V -Plast - guano. Tsjechische Ekoplastik is goed.

En voor meer details, kun je waarom FV-plast guano.

En als het raadzaam is om PP in uw geval te gebruiken, zou het dan niet beter zijn om MP te gebruiken als het de voorkeur verdient om lange buisopeningen te trekken

spb-montage schreef:
En als het raadzaam is om PP in uw geval te gebruiken, zou het dan niet beter zijn om MP te gebruiken als het de voorkeur verdient om lange buisopeningen te trekken

het feit is dat ik de hele tijd met de MP heb gewerkt. maar voor de zomer watervoorziening in mijn geval is het te verspillende optie)

Mazayac schreef:
Tsjechische FV-Plast - guano

. van deze plaats in meer detail, indien mogelijk..

Mijn excuses voor het categorische, gehaast.
Er is slechts één onbevestigde negatieve feedback over FV-Plast in dit forum (">)

Mazayac schreef:
Er is slechts één onbevestigde negatieve feedback over FV-Plast in dit forum (">)

Deze vermelding tevergeefs wordt "negatieve feedback" genoemd?

Anton1986 schreef:
Tijdens het werken in de hulpdienst zijn we het beu om met PP te rijden, met permanente pauzes (Fv plast, FD plast, RVK, enz.) Is hier een van de 3 jaar oude FD plast-fotobuizen.

Dus deze auteur en Bugatti-kranen staan ​​niet langer dan een jaar:

Anton1986 schreef:
Om de een of andere reden valt de unie van Bugatti weg als het alweer 2 jaar oud is, misschien is er een antwoord... ik zal morgen een foto van de kraan plaatsen

(Morgen trouwens, is nog niet gekomen: confused

Vergelijking van polypropyleenbuizen: pijpen uit Tsjechie

Het was de beurt om de Tsjechische polypropyleenbuizen te beschouwen. Zoals gewoonlijk zullen we eerst praten over hun gemeenschappelijke voor- en nadelen, en dan de producten van specifieke Tsjechische merken van naderbij bekijken.

Voordelen van Tsjechische buizen

  • Hoogwaardige materiaalproductie. Voor de productie van Tsjechische polypropyleenbuizen wordt PP-R willekeurig copolymeer gebruikt en voor hittebestendige pijpen wordt PP-RCT met warmte gestabiliseerd willekeurig copolymeer van voldoende hoge kwaliteit gebruikt.
  • Een ruime keuze aan leidingen voor verschillende behoeften: voor verwarming of voor koudwatertoevoersystemen, voor schone omgevingen en voor hogedruksystemen.
  • Handige installatie. Tsjechische buizen worden niet alleen met aluminiumfolie versterkt, maar ook met glasvezel, die niet hoeven te worden gestript vóór het lassen. En ze worden ook aangevuld met verschillende fittingen en bevestigingsmiddelen, waardoor het mogelijk is om pijpleidingsystemen van bijna elke configuratie zonder enige beperking te maken.
  • Licht van gewicht. Volgens deze indicator overtreffen sommige Tsjechische pijpen zelfs de Duitse. Tegelijkertijd zijn deze polypropyleenpijpen vrij sterk en hebben ze een lage thermische uitzettingscoëfficiënt en is de thermische uitzetting van versterkte Tsjechische polypropyleenbuizen bijna het minimum.
  • Hittebestendige en koudebestendige buizen (vooral die gemaakt van PP-RCT). Ze zijn bestand tegen zelfs aanzienlijke temperatuurschommelingen en kunnen daarom perfect worden gebruikt, zelfs in regio's met moeilijke klimatologische omstandigheden, waar de temperatuur gedurende het jaar sterk verandert. Hetzelfde geldt voor veranderingen in temperatuur van water en andere media binnen pijpleidingen, en dit is, zoals ingenieurs wel weten, erg belangrijk voor Russische verwarmings- en warmwatersystemen, waar een constante omgevingstemperatuur een uiterst zeldzaam fenomeen is, en in de winter kan de watertemperatuur in de pijpleiding zelfs +130 C, hoewel het formeel niet hoger mag zijn dan +95 C. Maar meestal moet WKK de temperatuur verhogen om de vereiste waarden in de huizen van consumenten te garanderen. En Tsjechische buizen doen het goed met vergelijkbare temperatuurveranderingen.
  • Het gebruik van hoogwaardige wapening. Versterkte buizen zijn gemaakt met geperforeerde aluminiumfolie, waarmee u veel duurzamere en lijmloze verbindingen van aluminiumfolie en polypropyleen kunt maken, die bovendien niet eerst worden gestratificeerd.

Nadelen van Tsjechische pijpen

Als de Duitse buizen maar één minus hebben - de hoge kosten, dan is er wat betreft de Tsjech nog een nadeel toegevoegd.

  • Voldoende hoge thermische uitzettingscoëfficiënt. Als we het hebben over ongewapende Tsjechische pijpen, overtreffen de Duitse pijpen hen in dit kenmerk. Wat de versterkte varianten betreft, is er een geschatte gelijkheid.
  • Vrij hoge kosten. Tsjechische polypropyleen buizen zijn iets goedkoper dan producten uit Duitsland, maar slechts in beperkte mate zodat u over verschillende prijscategorieën kunt praten. Ze zijn ongeveer vergelijkbaar in kwaliteit en komen ruwweg ook met elkaar en in prijs overeen.

Tsjechische pijpmerken

  • Pijpen Wavin Ekoplastik. De producten van Wavin Ekoplastik Ekoplastik polypropyleen zijn vooral populair vanwege hoogwaardige fittingen die kunnen worden gebruikt om pijpleidingen van vrijwel elke mogelijke configuratie uit te voeren. De leidingen (met verschillende indicatoren van de nominale druk) worden gebruikt voor de levering van koud en warm water, evenals centrale verwarming en vloerverwarming. Zoals je ziet is hun functionaliteit niet zo hoog als die van andere Duitse, maar qua betrouwbaarheid van de bediening in de bovenstaande systemen zijn Tsjechische pijpen van Wavin Ekoplastik bijna net zo goed als Duitse producten.

Uit specifieke series polypropyleenpijpen van Wavin Ekoplastik onderscheiden we standaard pijpen die zijn ontworpen voor druk PN10, PN16 en PN20 en Ekoplastik Stabi en Ekoplastik vezelbuizen. Hier is het de moeite waard om de markering van pijpen van veel Duitse fabrikanten in herinnering te roepen. Op basis hiervan is het meteen duidelijk dat de buizen Ekoplastik Stabi zijn gemaakt van polypropyleen, versterkt met aluminiumfolie, en de pijpen Ekoplastik Fiber - van polypropyleen, versterkt met glasvezel (of anderszins - vezels). De sterkte- en hittebestendigheid van Ekoplastik Fibre pipes maakt het mogelijk om ze te gebruiken in systemen, niet alleen koud maar ook warm water, en ook verwarming, waarbij soms de leidingen bestand moeten zijn tegen ernstige druk- en temperatuuroverbelastingen, en zelfs op hetzelfde moment. Tegelijkertijd merken we op dat Ekoplastik vezelbuizen in de eerste plaats veel lichter zijn dan veel andere versterkte buizen (inclusief die geproduceerd in Duitsland), ten tweede hebben ze een lage thermische uitzettingscoëfficiënt en ten derde hebben ze geen extra voorbereiding nodig voor het lassen (bijvoorbeeld strippen).

  • Pijpen FV-Plast. Een ander merk van Tsjechische polypropyleen buizen, enigszins inferieur aan Ekoplastik in populariteit, maar helemaal niet inferieur aan dat van kwaliteit. FV-Plast-buizen, zoals Wavin Ekoplastik-buizen, zijn ontworpen voor gebruik in warm- en koudwatersystemen, centrale verwarming en vloerverwarming. Aluminiumversterkte buizen zijn bestand tegen hogere druk en temperatuur en bovendien, net zoals bij Wavin Ekoplastik-producten, voorzag de fabrikant voor de FV-Plast-buizen ook in een vrij ruime keuze uit verschillende fittingen.

Conventionele FV-Plast-buizen (dat wil zeggen ongewapend) zijn gemaakt van willekeurig polypropyleencopolymeer en worden onder meer gebruikt voor landbouwwerkzaamheden, voor het transport van industrieel water in industriële leidingsystemen, voor koudwatertoevoersystemen en vloerverwarming. De fabrikant verzekert dat ze ook kunnen worden gebruikt voor warmwatervoorziening en verwarmingssystemen, maar in de praktijk is het in dergelijke systemen het beste om versterkte buizen te gebruiken vanwege de kleine thermische uitzetting van deze laatste. Als echter conventionele polypropyleenbuizen voor deze doeleinden worden gebruikt, moeten ook aanvullende compenserende fittingen worden gebruikt.

We zien ook de uitzonderlijke lichtheid van FV-Plast-buizen, wat een veel eenvoudigere installatie betekent. Aluminiumfolie-versterkte FV-Plast-pijpen met het bekende Stabi-label moeten echter nog worden verwijderd. Het voordeel van versterkte buizen is echter dat er geen compenserende fittingen voor hun installatie hoeven te worden gebruikt, omdat dergelijke pijpen praktisch niet uitzetten wanneer ze worden verwarmd. FV-Plast vezelversterkte buizen (FV-Plast Fibre) hebben een iets hogere thermische uitzettingscoëfficiënt, maar ze zijn lichter en flexibeler. Bovendien vereisen FV-Plast Fibre-buizen ook geen compenserende fittingen voor de installatie. We voegen eraan toe dat FV-Plast Fibre buizen geen voorafgaande voorbereiding nodig hebben voor installatie en niet minder sterk zijn dan polypropyleen aluminium buizen, daarom worden ze gebruikt waar hoge druk eisen worden opgelegd.

Samenvattend

Nu we de twee populairste merken Tsjechische pijpen op de Russische markt hebben bekeken, kunnen we de volgende conclusies trekken. Het gebruik ervan is meer gerechtvaardigd in watertoevoer- en verwarmingssystemen dan de werking van in Duitsland vervaardigde polypropyleenbuizen, maar hun kosten zijn niet veel lager en zijn nog steeds aanzienlijk hoger dan die voor buizen met een hoge Europese kwaliteit. In vergelijking met de duurste Duitse pijpen geven we echter de voorkeur aan de Tsjechische, omdat in bijna alle kenmerken deze pijpen gelijk zijn en qua prijskwaliteit zelfs nog beter de Tsjechische zijn. Wat de vergelijking van Tsjechische polypropyleenbuizen met pijpfabrikanten uit andere landen (Turkije, China en Rusland) betreft, is alles niet zo duidelijk.

Aan de ene kant zijn Tsjechische buizen over het algemeen beter, maar tegelijkertijd hebben de beste Turkse en individuele Chinese en Russische merken vergelijkbare kenmerken tegen een lagere prijs. Daarom, als andere dingen gelijk zijn, geven veel Tsjechische pijpen de voorkeur aan dezelfde Turkse. Er zijn echter ook andere Europese merken (bijvoorbeeld SupraTherm-buizen), waarvan de productie niet in een bepaald land is geconcentreerd. En in vergelijking daarmee verliezen de Tsjechische pijpen ook, omdat de Europeanen ook de Tsjechen verslaan met de prijs, terwijl ze tegelijkertijd niet de slechtste indicatoren laten zien. Dit alles stelt ons in staat om te concluderen dat Tsjechische polypropyleen buizen geschikt zijn voor installatie in niet-te grote systemen, anders kunnen de kosten veel groter zijn dan oorspronkelijk gepland.

Discussies en recensies op het forum in Novosibirsk - NGS.DOM

Huis, gebouw, reparatie

Een lekbez op polypropyleen buizen nodig.

Om het stiller te maken, schuurpapier om het hart te strelen.

10/08/12 4:32 PM Antwoord op het bericht Een lekbez nodig zonder polypropyleen buizen. gebruiker tav78

10/08/12 9:24 PM Reageer op dit bericht Nodig een lekbez zonder polypropyleen buizen. gebruiker tav78

Het heeft geen zin om slimme mensen in dienst te nemen en hen vervolgens te vertellen wat ze moeten doen. We huren slimme mensen in om ons te vertellen wat we moeten doen. Steve Jobs

10/08/12 9:58 PM Reageer op dit bericht Nodig een lekbez op polypropyleen buizen. gebruiker tav78

10/08/12 10:55 Reageer op het bericht Re: Ik heb lekbez nodig zonder polypropyleen buizen. door ser_grey

09/10/12 12:33 Reageer op het bericht Re: Ik heb lekbez nodig zonder polypropyleen buizen. gebruiker Tolmach

Om het stiller te maken, schuurpapier om het hart te strelen.

Gecorrigeerd door de gebruiker tav78 (10/09/12 12:34)

09/10/12 12:40 Reageer op het bericht Re: Ik heb lekbez nodig zonder polypropyleen buizen. gebruiker Tolmach

Om het stiller te maken, schuurpapier om het hart te strelen.

Gecorrigeerd door de gebruiker tav78 (10/09/12 12:44)

09/10/12 3:58 PM Reageer op het bericht Ik heb lekbez nodig op polypropyleen buizen. gebruiker tav78

Het heeft geen zin om slimme mensen in dienst te nemen en hen vervolgens te vertellen wat ze moeten doen. We huren slimme mensen in om ons te vertellen wat we moeten doen. Steve Jobs

10/09/12 4:18 PM Antwoord op het bericht Een lekbez nodig zonder polypropyleen buizen. gebruiker tav78

Hij zit achter de radiator

achter de rechter radiatorcompensator

Open locatie (wordt verborgen door de bank)

Het heeft geen zin om slimme mensen in dienst te nemen en hen vervolgens te vertellen wat ze moeten doen. We huren slimme mensen in om ons te vertellen wat we moeten doen. Steve Jobs

Polypropyleen buizen: bedrijven en beoordelingen

Door loodgieterswerk en het verwarmen van metalen buizen door polypropyleen buizen te vervangen, kunt u permanent de nadelen wegnemen waaraan gietijzer of staal onderhevig is. Kunststof is niet onderhevig aan corrosie, klapt niet in onder invloed van lage temperaturen, is gemakkelijk en relatief goedkoop. Vanwege de populariteit is het moeilijk om polypropyleen buizen te kiezen: bedrijven bieden de consument een enorm bereik. Dit artikel presenteert recensies van consumenten, evenals een korte beschrijving van de kwaliteiten van de meest populaire producten van de prijs-kwaliteitverhouding van de pijpindustrie.

Beoordeling van fabrikanten van buizen zal helpen om te kiezen welke polypropyleen buizen beter zijn.

Beoordeling van fabrikanten van pijpen

We geven een beoordeling op basis van de beoordelingen van zowel de eigenaren van appartementen en landhuizen met geïnstalleerde polypropyleen buizen, en installateurs zelf, volledig:

  1. Producten gemaakt in Duitsland:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Kenmerken van elk van hen in het artikel "Duitse polypropyleen buizen."
  1. De Tsjechische buizen stonden zelfverzekerd op de tweede plaats:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (zie "Tsjechische polypropyleenpijpen" hieronder).
  1. De derde plaats is goedkoper en iets minderwaardig voor kwaliteitsproducten uit Turkije:
  • TEBO;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • FIRAT;
  • Kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (hun kenmerken onder de link "Turkse polypropyleenbuizen").
  1. China is niet blij met de kwaliteit, de uitzondering is het merk:
  • BLAUWE OCEAAN (beoordelingen van Chinese producten "Chinese polypropyleen buizen").
  1. Eindelijk, de budgetoptie - Russisch gemaakte producten:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recensies op meer populaire fabrikanten onder "Russische polypropyleen buizen").

Laten we dus verder gaan met de overweging van producten uit het Tsjechische en Russische polypropyleen.

Tsjechisch gemaakte pijpen

Pijpen Ekoplastik Tsjechisch bedrijf WAWIN Ecoplastik

De standaard in de wereld van polypropyleensystemen is het systeem Ecoplastic. Sinds het toetreden tot de markt heeft dit systeem zich van de beste kant weten te vestigen. Het is behoorlijk populair geworden door de tamelijk hoge kwaliteit van fittingen en buizen van polypropyleen Ecoplastic van het bedrijf WAWIN Ekoplastik s.r.o - Tsjechië.

Het productgamma Ecoplastic

Tsjechische pijpen van polypropyleen VAVIN Ecoplastic worden gebruikt:

  1. voor het distribueren van warm en koud water, centrale en vloerverwarming, evenals voor de distributie van lucht;
  2. PN 10 - voor de distributie van koud water en vloerverwarming;
  3. PN 16 - voor het verdelen van koudwatertoevoer bij verhoogde druk en voor pijpleidingen van polypropyleen met centrale warmtetoevoer bij verlaagde druk;
  4. PN 20 - voor het distribueren van warmwatertoevoer en centrale verwarming.

Ekoplastic pijpen worden geproduceerd in het volgende bereik:

  • PP-R Ecoplastische buizen, volledig uit kunststof vervaardigd - PN 10, PN 16, PN 20;
  • meerlagige Ecoplastik Stabi-buizen - PN 20 bestaande uit kunststof en aluminiumfolie - binnenkant van kunststof;
  • Fibre polypropyleen buizen;
  • gecombineerde en volledig plastic hulpstukken.

Soorten buizen: massief, versterkt met aluminiumfolie en glasvezel

Fibre polypropyleen buizen vervaardigd door Wavin Ekoplastik - Tsjechië - versterkt met glasvezel. Ze worden aanbevolen voor het apparaat:

  • interne en externe koudwatersystemen;
  • warmtetoevoer;
  • ook warm water
  • voor het serveren van warm en
  • koud water.

Fayber pijplassen vindt plaats zonder oppervlaktebehandeling, dat wil zeggen, precies hetzelfde als het lassen van de meest gebruikelijke polypropyleen buizen. Vezelbuizen hebben een lineaire thermische uitzetting minder dan 3 keer die van PPR-buizen, die volledig uit kunststof bestaan. Vezelbuizen hebben een vrij laag gewicht, maar beschermen tegelijkertijd de kracht.

Vezelversterkte buisstructuur

Pijpen FV-Plast

Pijpen toepassen FV-Plast productie Tsjechië voor systemen:

  • warmtetoevoer;
  • warme vloer;
  • watervoorziening.

Tsjechische polypropyleenbuizen zijn in de handel verkrijgbaar met een aluminium inzetstuk, waardoor ze bestand zijn tegen temperatuurveranderingen en zwaar zijn. In een vrij brede uitvoering worden de gevormde elementen gepresenteerd, met behulp waarvan het mogelijk is om vrij complexe problemen van warmtetoevoer en watervoorziening op te lossen. Er zijn verschillende soorten buizen FV-Plast:

  1. PP-R-buizen zijn ontworpen voor:
  • binnenlandse koud water pijpleidingen;
  • pijpleiding voor warm water voor huishoudelijk gebruik;
  • centrale verwarming;
  • ondergrondse verwarming;
  • luchtkanalen;
  • werkt in de industrie;
  • werkt in de landbouw.

Deze buizen zijn lichtgewicht en hebben een eenvoudige verwerkbaarheid, wat de installatie eenvoudig, snel en veilig maakt. De aanwezigheid van lage ruwheid van de binnenwand en het concept van lassen kan drukverlies in pijpleidingen aanzienlijk verminderen.

  1. PP-R-buizen, bestaande uit verschillende lagen, maken bij de productie van kunststoffen gebruik van de modernste technologieën: co-extrusie. Als gevolg hiervan worden de voordelige eigenschappen van verschillende materialen gecombineerd in een enkel product.
  1. De buizen STABI met een inzetstuk van aluminium, 4 m lang, zijn bestemd voor:
  • bedrading onder de vloer van warm water;
  • koelen en
  • verwarming water warmtegeleidende warmtetoevoer;
  • airconditioningsystemen (afhankelijk van het gebruik van lage thermische uitzetting en hoge sterkte van de buis). Bij het installeren van dergelijke leidingen is het niet nodig ondersteuningsbalken te gebruiken.
  1. FASER-pijpen met glasvezel, die 4 m lang zijn, worden als universeel beschouwd. Dergelijke leidingen zijn ontworpen voor behoorlijk veeleisende bedrading:
  • drinkwater;
  • verwarmingswater;
  • heet water.

Dergelijke buizen hebben een hoge sterkte en thermische uitzetting zijn vier keer lager dan PPR-buizen, hoewel ze net zo gemakkelijk kunnen worden gelast. FASER-buizen zijn ook ideaal voor standaard verwarmingsbedrading.

Russische pijpen

PRO AQUA buizen

Pijpen PRO AQUA gemaakt in Rusland worden gebruikt in een verscheidenheid van systemen:

  • watervoorziening in industriële gebouwen;
  • water in woongebouwen;
  • watervoorziening in kantoorgebouwen;
  • waterbehandeling;
  • warmtetoevoer;
  • pneumatische lijnen;
  • technologische pijplijnen.

In buizen is de hoogst mogelijke temperatuur + 95 ° С.

PRO AQUA propyleenpijpen hebben een lange levensduur, ze corroderen niet, zijn gemakkelijk te monteren, hebben een hoge chemische weerstand van pijpleidingen en fittingen en zijn ook onschadelijk.

Volgens de gegevens van tests uitgevoerd door Egoplast, met vergelijkbare markering, is de sterkte van buizen 1,6 keer hoger in vergelijking met Chinese tegenhangers. De maximale sterkte van de Pro Aqua-buizen is te vinden in de tabel.

Uiterlijk Pro Aqua

Alleen Russische Pro Aqua-buizen zijn bestand tegen een druk van 79,5 atm, waardoor ze veel langer kunnen dienen dan andere pijpen in deze prijsklasse.

RVK-leidingen

Het bedrijf Plastic, dat het RVK-handelsmerk heeft, produceerde in Rusland voor het eerst sinds 2007 meerlagige buizen van polypropyleen PN 25, met PP-R / Al / PP-R polypropyleen voor de vervaardiging ervan. Russische RVK-leidingen voor warmwater- en warmtetoevoersystemen hebben een diameter van 20 tot 50 mm. RVK-buizen worden inwendig versterkt met een laag aluminium in het midden van de buiswanden, terwijl de versterkte buizen daarentegen een buitenlaag van aluminium hebben. RVK plant bevindt zich in Orenburg.

Beoordelingen van kopers hebben echter een negatieve beoordeling van RVC-leidingen. Het grootste nadeel van dergelijke leidingen wordt beschouwd als "loopmaten".

RVK versterkt met glasvezel

Heisskraft en pijpen van Santrade

De Russische fabriek voor de productie van pijpen Heisskraft bevindt zich in de regio Moskou, in de stad Pushkino. Hoewel, zoals de fabrikant beweert, de versterkte producten rechtstreeks in Duitsland worden gemaakt.

Met betrekking tot de kwaliteit van Heisscraft-buizen beweren beoordelingen dat het niveau redelijk goed is. Veel consumenten geven om de grijze kleur van producten, wat wordt verklaard door de toevoeging van technische roet in de compositie. Deze substantie heeft zichzelf al bewezen als een uitstekende stabilisator voor plastic buizen, dus het moet geen opwinding veroorzaken, maar eerder de consumenten verrukken.

Wat betreft een andere in Rusland gemaakte pijp, Santrade, is het vermeldenswaard dat er absoluut geen feedback is op merkproducten in bouwfora. Hoogstwaarschijnlijk heeft het nog niet het juiste niveau van populariteit bereikt.

Heisskraft buizen (links) en Santrade (rechts)

Politek pijpen

Hoewel er op het internet verschillende recensies zijn met betrekking tot de Politek TM -producten, kan worden geconcludeerd dat de kwaliteit ervan "niet slecht, gemiddeld" is. Bijvoorbeeld zijn Polytec-2000-buizen met ongeveer dezelfde wanddikte als de analogen, volgens installateurs, vatbaarder voor compressiedeformatie.

Wat het installatieproces zelf betreft, is het bijna identiek aan de installatie van vergelijkbare producten en zal het geen problemen opleveren.

Er kunnen zich moeilijkheden voordoen bij de aankoop van polytec van Polytec-fittingen, omdat ze niet altijd te koop zijn. Om deze reden moeten ze gelijktijdig met de buizen zelf worden gekocht om voor een goede homogeniteit van de pijplijn te zorgen.

Uiterlijk van Polytec-buizen

Andere delen van de rating:

We hopen dat u onze recensie nuttig vindt. Als u geïnteresseerd bent in Pragma-producten, kunt u erover lezen in het artikel "Oostenrijkse Pragma-buizen".

Over Russisch gemaakte Korsis-pijpen in meer detail in het artikel "Korsis-pijpen".

Vergelijking van polypropyleen buizen uit verschillende landen

Je bent hier

Omdat er tegenwoordig veel fabrikanten uit verschillende landen op de markt zijn, is de consument niet altijd in staat om de voordelen van het product adequaat te beoordelen. Zo wordt er bijvoorbeeld van uitgegaan dat Europees vervaardigde PP-buizen één niveau hoger zijn dan welke analoge kwaliteit dan ook, en dat ze alleen geschikt zijn voor loodgieterij en verwarming van een woongebouw. Niet alles is echter als vervelende advertenties.

Oekraïense pijpen LLC Rozma worden geproduceerd met behulp van Tsjechische technologie, wat betekent dat ze niet minderwaardig zijn qua productkenmerken van de EU, maar vanwege goedkope arbeid is de prijs lager. Russische tegenhangers kunnen niet bogen op een dergelijke hoge kwaliteit. We zullen elk product in meer detail bekijken, om te begrijpen welke polypropyleenbuis beter is voor welk bedrijf en of het land van vervaardiging belangrijk is. We zullen gebaseerd zijn op echte feedback van consumenten.

Polypropyleen buizen van de Oekraïense productie

In het buurland zijn niet zo veel goede fabrieken, maar Rozma LLC kan zeker aan hen worden toegeschreven. Hier is een ISO-certificaat, Europese technologie en uitstekend management. Ondanks de onstabiele economie van de staat als geheel, verloopt de productie van polypropyleenleidingen in hetzelfde tempo als voorheen.

Polypropyleen buizen Rozma

Scopes van materialen gespecificeerd door de Oekraïense fabrikant:

  • verwarmingsnetten voor huishoudelijk gebruik;
  • Warmwaternetwerk;
  • verwarmen;
  • warme vloeren;
  • luchtkanalen;
  • industriële pijpleidingen;
  • agrarische pijpleidingen (irrigatiesystemen en andere);
  • technische watervoorziening;
  • drinkwatervoorziening.

Het bereik van de Oekraïense pijpdruk:

Gemarkeerd PN 16 - toepasbaar voor waterleidingnetwerken en vloerverwarming (vezelversterkte vezels en Ital aluminium worden geproduceerd);

Gemarkeerd PN 20 - toepasbaar voor hogedrukwatertoevoernetwerken en voor lagedrukverwarmingssystemen (glasvezel en Ital aluminium versterkt met glasvezel worden geproduceerd);

Gemarkeerd PN 25 - toepasbaar voor warmwater- en verwarmingsnetwerken (vezelversterkte vezels en Ital aluminium worden geproduceerd).

Recensies over Oekraïens materiaal

Consumentenreviews op polypropyleen buizen LLC "Rose" is gemakkelijk online te vinden, zowel in Oekraïense als in Wit-Russische en Russische fora. Gewoonlijk delen gebruikers positieve indrukken, zeldzame uitzonderingen vertellen hoofdzakelijk over de slechte kwaliteit van de installatie, uitgevoerd zonder rekening te houden met de aanbevelingen of onjuiste opslag van het materiaal, wat leidde tot latere schade aan de leidingen.

Tsjechische polypropyleen buizen

Tsjechische PP-buizen worden als een soort standaard beschouwd. Al vele jaren het bestaan ​​van merken, de kwaliteit van materialen is constant hoog gebleven. De belangrijkste producenten zijn Ekoplastik en FV-Plast.

WAWIN pijpen van Ekoplastik

De toepassing van materialen gespecificeerd door de Tsjechische fabrikant:

  • warm en koud water netwerken,
  • verwarmingspijpen,
  • verwarmde vloeren,
  • luchtverdeling

Het bereik van pijpen geproduceerd door druk:

PN 10 - toepasbaar voor waterleidingnetwerken en vloerverwarming (alleen niet-versterkte versies);

PN 16 - toepasbaar voor hogedrukwatertoevoernetwerken en voor lagedrukverwarmingssystemen (alleen niet-versterkte uitvoeringen);

PN 20 - toepasbaar voor warmwatervoorziening en verwarmingsnetwerken (vezelversterkte vezels en aluminium Stabi worden geproduceerd).

Spike PP-vezelbuis komt voor met een speciaal gereedschap zonder extra oppervlaktebehandeling, evenals met gewone polypropyleenpijpen. Materialen hebben een lage thermische uitzetting. Het is ongeveer 3 keer lager dan dat van all-polymer PPR-buizen. Vezelbuizen zijn licht van gewicht, maar behouden hun sterkte.

Pijpen FV-Plast

Aanvragen aangegeven door een Tsjechische fabrikant:

  • warmtenetwerken;
  • warme vloeren;
  • luchtkanalen;
  • industriële pijpleidingen;
  • agrarische pijpleidingen (irrigatiesystemen en andere);
  • watervoorziening.

Tsjechische PP-buizen FV-Plast bestaat in twee versies: met een versterkend inzetstuk van STABI-aluminium en versterkt met FASER glasvezel. Beide soorten worden geproduceerd door co-extrusie.

Tsjechische pijpoverzichten

Het netwerk vindt geen negatieve beoordelingen van polypropyleen buizen geproduceerd in Tsjechië. Dit is een kwaliteitsstandaard, bewezen door de tijd en duizenden consumenten.

PP-buizen van Russische makelij

Er zijn veel Russische fabrikanten op de Wit-Russische markt. Onder hen zijn PRO AQUA, het bedrijf "Plastic", dat pijpen produceert onder het handelsmerk "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Overweeg een paar suggesties, omdat in de belangrijkste producten zeer vergelijkbaar zijn in eigenschappen en kwaliteit.

PRO AQUA buizen

Toepassingsgebieden van materialen gespecificeerd door de Russische fabrikant:

  • industriële watervoorzieningspijpleidingen;
  • waterpijpleidingen voor administratieve en residentiële gebouwen;
  • pijpleidingen voor het verwarmen van woongebouwen;
  • piping stations posten deferrization, desinfectie, waterzuivering, ontzouting;
  • technologische pijplijnen;
  • pneumatische lijnen;
  • luchtkanalen.

PRO AQUA-buizen hebben goede consumenteigenschappen. Vanwege het hoogwaardige polymeer, ze dienen voor een lange tijd, vanwege de afwezigheid van metaal in de samenstelling ze niet corroderen, en vanwege hun lage gewicht passen ze gemakkelijk. Polypropyleenproducten zijn chemisch resistent tegen verschillende media, maar ze zijn tegelijkertijd onschadelijk en kunnen worden gebruikt voor voedsel (drink) watervoorziening.

RVK-leidingen

Het toepassingsgebied van PP-buizen van het merk RVK is iets kleiner dan dat van PRO AQUA-buizen. Het bedrijf produceert meerlaagse leidingen PN 25 met de formule PPR / Al / PPR (polypropyleen / aluminium / polypropyleen). Dergelijke modellen zijn geschikt voor warmwaterleidingen en verwarmingslijnen. Ondanks de garanties van de verkopers, zijn deze PP-buizen niet erg positief beoordeeld door consumenten.

Recensies over Russisch gemaakte pijpen

Er zijn evenveel meningen van gebruikers over de kwaliteit van Russische buizen als er fabrikanten zijn die deze produceren. Van ronduit negatieve uitspraken over RVK tot redelijk acceptabele aantekeningen over Heisskraft. Maar de markt staat niet stil, de hele tijd zijn er nieuwe, onontgonnen merken van goede kwaliteit. Zeker niet om te zeggen dat alle Russische producten de aandacht van kopers waard zijn of onwaardig zijn.

conclusies:

Het bleek dat het land van productie echt een belangrijke indicator is bij het kiezen van PP-buizen. Volgens de consumenten zijn Tsjechische producten altijd van hoge kwaliteit, maar ze hebben een passende prijs. Oekraïense pijpen veroorzaken ook geen klachten, maar meer de voorkeur voor de prijs. De aankoop van Russisch materiaal is, in de meeste gevallen, de aankoop van een kat in een zak, er zijn beide merken met goederen van hoge kwaliteit en met een lage waarde.

Pijp FV-Plast (101025) 25x4, 2, PN20 (bar 4m)

Uitverkoop

Laatste prijs: 396 r.


We berekenen ON-bonussen: 10 p. Voor uw aankopen ontvangt u ON-bonussen waarmee u de volgende aankopen kunt betalen.
1 AAN-bonus = 1 roebel, meer.
dicht

Het produkt Pijp FV-Plast (101025) 25x4, 2, PN20 (bar 4 m) wordt uit de handel gehaald en is niet langer verkrijgbaar in onze winkel.

U kunt goederen ophalen in de categorie Waterleidingen.

Het FV PPR-systeem is een kunststof leidingsysteem van polypropyleen voor de interne bedrading van warm en koud water, vloerverwarming en centrale verwarming, luchtverdeling en verder gebruik in de industrie en de landbouw. Hoogwaardige grondstoffen, PPR of statistisch (random) copolymeer van polypropyleen, biedt hygiënische veiligheid, hoge chemische weerstand, weerstand tegen corrosie, weerstand tegen overgroei en kalkaanslag en een extreem lange levensduur met minimale verlaging van de consumentenkosten. Lichtgewicht en eenvoudige verwerking zorgt voor een snelle, gemakkelijke en veilige installatie. Het concept van lassen en lage ruwheid van de binnenwand vermindert het drukverlies in pijpleidingen aanzienlijk, wat de kosten van werkende circulatiesystemen verhoogt.

kenmerken van

  • Type pijp Polypropyleen
  • Diameter 25 mm
  • 4 m lengte
  • Verbindingstype solderen, krimpen

Complete set

De goederenbundel FV-Plast Pipe (101025) 25x4, 2, PN20 (bar 4 m) is afhankelijk van de specifieke levering en kan door de leverancier zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd!

Pijp 4 meter - 1 st.

Technische kenmerken van het product kunnen afwijken van de specificaties op de website, specificeer de technische kenmerken van het product op het moment van aankoop en betaling. Alle informatie op de site over de goederen is alleen ter referentie en is geen openbare aanbieding in overeenstemming met paragraaf 2 van artikel 437 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie. We raden u aan om bij aanschaf de beschikbaarheid van de gewenste functies en specificaties te controleren.

www.duim.ru

Inch-forum

  • Bordindex
  • Verander lettergrootte
  • Voor afdrukken
  • FAQ
  • registratie
  • Log in

Pipe Faser in gesloten systemen

Pipe Faser in gesloten systemen

Leonov Yuri »wo 20 januari 2010 15:23 uur

Re: Pipe Faser in gesloten systemen

Generalissimo »wo 20 januari 2010 16:14 uur

Re: Pipe Faser in gesloten systemen

Generalissimo "Vrijdag 28 oktober 2011 16:00 uur

Re: Pipe Faser in gesloten systemen

Generalissimo »di 01 nov. 2011 15:20 uur

Re: Pipe Faser in gesloten systemen

Generalissimo "Mon 07-nov-2011 15:24 uur

Re: Pipe Faser in gesloten systemen

Generalissimo »do nov 10, 2011 13:52 uur

Polypropyleen Turkije / China / Rusland (Pagina 1 van 3)

Pagina's 1 2 3 Volgende

Je moet inloggen of registreren om een ​​reactie te plaatsen.

Berichten 1 tot 15 van 41

# 1 Thema van Justin 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • toegewijd
  • Registratie: 09-08-2010
  • Berichten: 196

Onderwerp: polypropeen Turkije / China / Rusland

Kort over jezelf en de motieven voor het maken van dit onderwerp.
Ik vertegenwoordig de "LLC PolimerTorg" -levering van polypropyleenbuizen. Afsluiters. Douches. Acryl baden.

Nu over de motieven:
1. Een groot verlangen om de installateurs van onze stad te ontmoeten.
2. Door dialoog tot wederzijds voordelige samenwerking te komen.
3. In de toekomst ben ik van plan om een ​​platform op het internet te creëren, waar ik zal proberen alle bestaande contacten met de installatieportefeuille te combineren (die geïnteresseerd is en die wil helpen, iets wil voorstellen, je gedachten wil schrijven, persoonlijk wil schrijven en graag over dit onderwerp wil praten).
4. Hulp bij de keuze van de populatie.

Tegenwoordig is de Kostroma-markt gevuld met allerlei soorten polypropyleen buizen.
1. Turkije
- Dizayn
- Plastherm
- Tebo

2. China
- RBK
- Valtec
- blauwe oceaan
- meerplast

3. Rusland
- Formul het is Valfex is gepositioneerd als Turks
- Politek
- fd
- Fusitek

Eigenlijk zou ik graag uw mening horen over bepaalde fabrikanten.
Wat allereerst let op bij het kiezen van materialen. Welke problemen bij de installatie zijn opgetreden.
Ik stel het volgende formaat voor: kort over jezelf, adverteren is welkom en we delen onze ervaring.

Kaluga Forum

Polypropyleen - welke fabrikant is beter?

Artanis 12 januari 2016

Eigenlijk is het noodzakelijk om een ​​PPR-buis en verschillende hulpstukken ervoor te kopen. Watertoevoer zal worden gemaakt in het huis.

De winkels hebben een relatief grote selectie van fabrikanten: beginnend bij de populaire Valtec en eindigend bij Russische fabrikanten (bijvoorbeeld een soort PC Contour).

Welke fabrikant heeft de voorkeur? En als er bewezen winkels zijn, waar te kopen?

Syrozha 12 jan 2016

fan 12 jan 2016

ppr Valtek niet gehaald. Tsjechisch - ja, het werd als de beste beschouwd, maar dienovereenkomstig duur. Nu is de kwaliteit min of meer gelijk, alleen nieuwkomers porie.

Dezelfde pils hadden problemen, je bent niet geslaagd voor certificering. moeten op zijn minst in heel smalle winkels kijken.

meer precies over het sanitair. precies loodgieterij? is het huis privé? ketel plus boiler?

Syrozha 12 jan 2016

fan 12 jan 2016

en het is waar dat: waarom vragen - voor wat, waar en hoe?

Nog niet zo lang geleden, veranderde ik iets in het water in een kapperszaak, de gastvrouw vroeg me als een domme vrouw om een ​​slang met een gieter te kopen. Ik herhaal: heel slim. Er was één criterium: IMPORT.

en in het algemeen: het beste propyleen is koper. onderwerp kan worden gesloten.

Artanis 12 januari 2016

fan, sanitair in de gebruikelijke Chroesjtsjov. Koud en warm door de gaskolom.

Syrozha, is dit bedrijf niet het geval van "Formula Heat" wordt genoemd? Ze is al uit de voormalige Bines-dienst verhuisd. Ja, en ze hebben onlangs een leverancierswissel gehad. Nu is de vraag: hadden ze een ecoplastic of dragen ze nu iets anders?

Ik focus me meer op onze belangrijkste winkels, het Witte Huis (merken: Valtec en Contour) en Russian Nails (merken: Valtec, Vesbo en Meerpalst) en het merk "Valtec". Maar het probleem is dat niet alles dat moet worden beheerd, is gevonden door Valtek. En wat kun je zeggen over Vesbo en Meerpalst?

Syrozha 12 jan 2016

Artanis, formule van warmte, ja. Dan steeg Suvorov. Dat is het zeker. Of ze zullen je vertellen waar ze zijn.

fan 12 jan 2016

Nou, stoor je hoofd niet - de werktemperatuur is vryatl boven de 50. in propyleen kan de temperatuur van het koelmiddel de levensduur voldoende verkorten - bijvoorbeeld op 90 graden - 3 jaar.

neem hetzelfde project - ondersteun importimport, jj

Syrozha 12 jan 2016


Ik focus me meer op onze belangrijkste winkels, het Witte Huis (merken: Valtec en Contour) en Russian Nails (merken: Valtec, Vesbo en Meerpalst) en het merk "Valtec". Maar het probleem is dat niet alles dat moet worden beheerd, is gevonden door Valtek. En wat kun je zeggen over Vesbo en Meerpalst?
Nou, ik zou Valtek om één simpele reden niet adviseren. Deze razdolboev (BD en RG) pijp is, en met fittingen hinderlaag. En Valtek is hetzelfde China en Turkije. Dit is het merk en de productie van de derde wereld. Tsjechen doen het thuis.

Syrozha 12 jan 2016

Artanis, schreef ik in een persoonlijk.

Artanis 12 januari 2016

neem hetzelfde project - ondersteun importimport, jj

ProAkvu zag tot nu toe alleen in één winkel bij het viaduct. En deze winkel vond ik op een of andere manier niet leuk.

Ik vond bijna allemaal van Valtec, behalve twee van de 15 posities))) En ik denk dat de plaats van productie geen speciale rol speelt. Het is geen land dat belangrijk is, maar kwaliteitscontrole. Immers, dezelfde AHhren gemaakt in China. Zoals andere elektronica, etc.

Syrozha 12 jan 2016


Het is geen land dat belangrijk is, maar kwaliteitscontrole.
who disputes)))) De vraag is, wat als de kwaliteit in Valtek is ?!

Syrozha 12 jan 2016

Wat zal zeggen Petrovich Nikolaitch?

Artanis 12 januari 2016


Het is geen land dat belangrijk is, maar kwaliteitscontrole. who disputes)))) De vraag is, wat als de kwaliteit in Valtek is ?!

Ik wil geloven en hopen. Ze geven zelfs een garantie van 7 jaar op hun producten. En de kwaliteitsvraag kan aan elke fabrikant worden gesteld.

Syrozha 12 jan 2016

Artanis, waarom een ​​onderwerp openen als je al voor jezelf hebt besloten

Artanis 12 januari 2016

Artanis, waarom een ​​onderwerp openen als je al voor jezelf hebt besloten

Ik heb nog niet besloten. Ik aarzel nog steeds. Dat is waarom ik besloot om de mening op het forum te vragen.

fan 12 jan 2016

proakva is op de baldina. bijvoorbeeld.

NikolaichT4 12 januari 2016

NikolaichT4 12 januari 2016

Syrozha 12 jan 2016


Over het onderwerp: Calde, Proakva, Pils, Valtek Alle + zijn hetzelfde
misschien omdat alles behalve water uit een land dat onvriendelijk voor ons is geworden Turkije heeft genoemd?

NikolaichT4 12 januari 2016

fan 12 jan 2016

Valtek - Italië. in ieder geval - de geboorteplaats van het merk.

fan 12 jan 2016

Ik kandan ongeveer 10 jaar robit. waar, dicht bij de dood.

NikolaichT4 12 januari 2016

Valtek - Italië. in ieder geval - de geboorteplaats van het merk.

Nu is China, maar FABRIEK! Metaal monteren, ik respecteer hen echt, nooit problemen met Nebylo
Post is bewerkt NikolaichT4: 13 januari 2016 - 13:16

NikolaichT4 12 januari 2016

Syrozha 12 jan 2016


Syrozha, ik heb een soldeerbout die Candan een week geleden heeft verbrand, wat zou dat dan zijn?
Erdogan nasuropil

hij diende zijn schat voor zijn geld.

7andrey1983 13 januari 2016

En Rosturplast? Is dat echt vol g? Het lijkt 5 jaar waard te zijn, er zijn nog geen problemen opgemerkt.

fan 13 jan 2016

Het is noodzakelijk om te kijken hoe het wordt gesoldeerd. Niet-geteste merken - zoals een loterij.

7andrey1983 13 januari 2016

Net zoals ik opmerkte, is dit het meest voorkomende merk in DB / K-raut-winkels. En de prijs die ze hebben is heel menselijk.

fan 13 jan 2016

en schrijf - goedkoop. winkelketens streven vaak naar goedkoopheid, terwijl zeer gespecialiseerde bedrijven zich richten op kwaliteit. Waarom? Ik hoop dat je het begrijpt.


Post is bewerktFan: 13 januari 2016 - 09:22

Orange_Thief 13 januari 2016

NikolaichT4, fabriek is een manuele productie. Als het echt in de fabriek wordt gedaan, zou ik het niet nemen. Ik vertrouw de Chinese handen van Krivenky niet.

NikolaichT4 13 januari 2016

Syrozha 13 jan 2016

NikolaichT4 13 januari 2016

NikolaichT4 13 januari 2016

Temer Imker 13 jan 2016

Bedankt, NikolaichT4, hij was zelf geneigd naar deze optie. En uw vermelding van hun kleine lineaire uitrekking is zeker heel belangrijk en dit is een van hun voordelen. Echter, zuurstof is overbodig in het systeem met een stalen verwarmingsketel voor vaste brandstoffen, is niet nodig, en als daarna een stalen hydraulische naald wordt geïnstalleerd en de radiatoren zijn vermoedelijk van staal, dan is het beter om veilig te zijn, de nabewerking zal duurder zijn! Nogmaals bedankt!

NikolaichT4 13 januari 2016

Temer bee, alsjeblieft. Hulp nodig bij het installeren of raadplegen van schrijven. Materialen ook

fan 13 jan 2016

Ik hou niet van aluminium van binnen - de pijp kan worden geëxfolieerd. alleen glasvezel. over verlenging - het kan worden verstrekt.

en er zijn nog steeds aluminiumversterkt zonder stripachtige glasvezel.

NikolaichT4 13 januari 2016

Temerevskiy bee, Als je alleen de pijpen neemt, door verwijzing, welke het eerste type (STABI) zijn, is het tweede type zo'n shnyaga, ik zeg je, gestratificeerd, etc.

Temer Imker 13 jan 2016

Maar ik weet niet of er zulke leidingen zijn voor dia's. meer dan een centimeter omdat uit de ketel gaat, als ik me niet vergis, een inch en een kwart intern. thread. Ja, ik schaamde me voor een vriend en zei dat je een mijn van de ketel nodig hebt. voer de meter uit met een stuk ijzer, pas dan aan met propyleen, een soort onzin naar mijn mening, de ketel warmt niet op van buiten en de koelmiddeltemperatuur is waarschijnlijk niet hoger dan 60-70 graden. Ik zou niet willen vasthouden aan het systeem van dergelijke "krokodillen".

NikolaichT4 13 januari 2016

Als de boiler met vaste brandstof onmogelijk is, stel je de situatie voor dat je de boiler hebt overstroomd en de e-mail hebt uitgeschakeld toen deze uitbrak. circulatiepomp. Wat zal er gebeuren?

antwoord MRAK! wil je het zelf doen? oh ik ruik iets mis

Artanis 13 januari 2016

Een klein rapport over prijzen en winkelen. Dus ging ik vandaag in de "warme wereld" op Gagarin en Suvorov. En er is in de aanbieding een soort "grijs polypropyleen" i. Tsjechisch. Op Gagarin-merk FV Plast en op Suvorov Ecoplastic. Alles is goed, behalve de prijs. En het is gemiddeld 2,5-3 keer hoger dan dat van Turkse fabrikanten. En is het het waard - te veel betalen om 3 keer te tellen? Of zoals in die advertentie: als er geen verschil is, waarom dan meer betalen?

En nu nog een vraag. Wat bedreigt het lassen van CPD-buizen versterkt in het midden met aluminium zonder trimmen / strippen? En als jambs mogelijk zijn, hoe snel zullen ze eruit komen?

NikolaichT4 13 januari 2016

En nu nog een vraag. Wat bedreigt het lassen van CPD-buizen versterkt in het midden met aluminium zonder trimmen / strippen?

Ik raad het af om deze pijp te nemen.


Post is bewerkt NikolaichT4: 13 januari 2016 - 20:36

fan 13 jan 2016

Ik verwar ze hetzelfde. Op Gagarin zijn ze allebei in de buurt.

Syrozha 13 jan 2016

Ik had een soort deja vu. of voertuig op deze manier trollen we of of.

Ik zal proberen een paar analogieën te geven. kan krijgen. Er zijn Adidas sneakers en er is Abibas. Beide zijn gemaakt op de fabrieksweg, maar in het eerste geval betrouwbaar en voor een lange tijd, en in het tweede geval lijken ze op Adidas, alleen het resultaat van de sokken is onbekend.

de tweede analogie is hetzelfde uit de schoenenwereld: er is zo'n ECCO van het bedrijf, en dus toen de Denen hun schoenen alleen in Europa en Brazilië maakten, waren er geen schoenen om te slopen. Maar zodra ze de technologische fabriek in China in 2005 plaatsten, werden de schoenen shitty.

Met de Turks-Chinese polypropyleen taj baida - zoals ze doen onder de Duitse licentie, en zelfs op Duitse apparatuur. en de kwaliteit is meerdere malen lager. De paradox! Wel, ja, ja, ga door met adverteren en te veel betalen. temeer (((((((


Post is bewerktSyrozha: 13 januari 2016 - 21:25

Artanis 13 januari 2016

En nu nog een vraag. Wat bedreigt het lassen van CPD-buizen versterkt in het midden met aluminium zonder trimmen / strippen?

Ik raad het af om deze pijp te nemen.

Maar hier is de situatie: er is al een systeem met dergelijke leidingen en hoe ze zijn gelast, is onbekend.


alles is goed, behalve de prijs. En het is gemiddeld 2,5-3 keer hoger dan dat van Turkse fabrikanten. En is het het waard - te veel betalen om 3 keer te tellen? Of zoals in die advertentie: als er geen verschil is, waarom dan meer betalen? Ik had een soort deja vu. of voertuig op deze manier trollen we of of.

Geen deja vu. Zoals ik hierboven schreef: ik overweeg verschillende opties en als ik vragen heb, vraag ik hen. En aangezien Syrozha deze winkels aanbeval, heb ik ze ingevoerd. En rapporteerde het resultaat. En dat is alles.

Syrozha 13 jan 2016

Artanis, lees hier.

en ga dan en koop wat je wilt. Voor niets zal nieuw vertellen.

Persoonlijk verlaat ik de discussie voor de zinloosheid van deze discussie.


Bericht is bewerkt * AG *: 2 mei 2017 - 20:21 uur

Temer Imker 14 jan 2016

Bedankt, Syrozha, voor de informatieve links, erg interessant.

En nu nog een vraag. Wat bedreigt het lassen van CPD-buizen versterkt in het midden met aluminium zonder trimmen / strippen? En als jambs mogelijk zijn, hoe snel zullen ze eruit komen?

Lees de links aandachtig door, het antwoord staat al in postnummer 40

Als de boiler met vaste brandstof onmogelijk is, stel je de situatie voor dat je de boiler hebt overstroomd en de e-mail hebt uitgeschakeld toen deze uitbrak. circulatiepomp. Wat zal er gebeuren?

antwoord MRAK! wil je het zelf doen? oh ik ruik iets mis

Ja, alles zou in orde moeten zijn. Ten eerste ga ik ervan uit dat de stroom eerst wordt geback-upt door een bespereboynik (zoals een computer) en dan, met een langdurige uitschakeling, heb ik een gasgenerator. Ten tweede wil ik een basisschema bouwen, gebaseerd op het schema hieronder, zoals u kunt zien, er is geen pomp tussen de ketel en de hydraulische naald en in de catastrofe van de netwerken zal de ketel werken voor een hydraulische naald, waarvan het volume ongeveer 230 liter is. bedek het verlangen en het branden zal bijna stoppen. Het enige dat ik denk om onmiddellijk opnieuw te maken in het schema is het knooppunt van het TSN + filter, ze uit te rusten met twee extra tikken, zodat wanneer het TSN uitvalt, het niet nodig is om het hele systeem leeg te maken om het te vervangen.